HUBUNGI KAMI

Nama

Jawatan

No Tel

 

PN JAMAAH BINTI SHAHBUDDIN

PENGETUA

03-32161303

 

PN SITI AISHAH BINTI MUJAB

PK1 ~PENOLONG KANAN PENTADBIRAN

03-32161303

 

US.KHAIRUN NIDZAM BIN TARMIJI

PK2~PENOLONG KANAN HEM

03-32161303

US. MOHD FAUZI B IBRAHIM

PK3~PENOLONG KANAN KOKURIKULUM

03-32161303

 

NO. PERHUBUNGAN WARDEN ASRAMA

 

BIL

NAMA WARDEN

NO TEL

JAWATAN

1

EN MOHD HAIRI B KELIWON

0192078317

KETUA WARDEN

2

EN SUHAIMI B BUSHRA

019-3414153

WARDEN
3 EN KHAIRUN NIDZAM TARMIJI

019-2991581

WARDEN

4

EN MOHD ILHAM B RAFII

012-5300525

WARDEN

5

EN MOHD SAPAWI B HUSSIN 017-9479438 WARDEN

 

8

PN BIBI MELOR BT MOHD FAKEH

016-2144396

WARDEN

9

PN SUHAILAH BT YUSOF

014-5330674

WARDEN

10

PN SITI HALEJA BT HUSNAN

017-3630867

WARDEN

11

PN NORVIDAYU BT MOHD NOH RAWI

019-2745469

WARDEN

12

CIK IZAYANI BT DARUS

 

WARDEN

13

PN FARIDAH BT SABERI 0126497092

KETUA PENYELIA ASRAMA

14

PN KHALIJAH BT M. YUSOF

013-6421301

PENYELIA ASRAMA

15

PN NORZAWANI BT KHALIL

017-2853367

 PENYELIA ASRAMA

  • No. perhubungan di atas adalah untuk urusan rasmi sahaja.
  • Sila berurusan dengan warden berkaitan (warden lelaki bagi pelajar lelaki, dan sebaliknya)  jika ada sebarang masalah.

 WAKTU MELAWAT PELAJAR ASRAMA 

HARI

MASA

SABTU,AHAD & CUTI AM

11.00 PG – 6.00 PTG (WAKTU MELAWAT)

11.00 PG – 5.00 PTG (WAKTU BERURUSAN DI PEJABAT ASRAMA)

12.30TGHR – 2.00 PTG ( REHAT )

  • Sila patuhi waktu melawat yang telah ditetapkan

 

 

44 responses

18 02 2009
Cikgu Mat

Assalamualaikum,
Saya cuma nal maklumkan kalau ada sesiapa yg berminat nak download/sumbang apa-apa bank soalan, silah melawat blog saya
TQ

30 07 2009
ABDUL WAFI

Assalamualaikum.cadangan tlg adakan persatuan bekas pelajar bg skola ini.

wassalam.

12 09 2009
Nizam

Salam..elok rasanya kt web ni letak sikit berita alumni sekolah ni…Bukan apa…apabila terpandang sekolah ni…teringat kisah2 silam masa belajar kt sini.At least blehlah merapatkan kembali persahabatan sesama bekas2 pelajar yg dah lama terpisah.

Tumpang tanya…En Gos Hafiz ni.. adik @ abg kepada Ibnu Muaz Bin Supeni ke?

Fuihh !!…Cikgu disiplin/warden asrama aku masih berkhidmat
di sini lagi.Tabik sama Cikgu Suhaimi Bin Bushra.Banyak kenangan pahit & manis ketika zamannya….

1 12 2009
ust gos

salam,
Rasanya lagi bagus kalau x-student sekolah ni buat web khas tuk alumni sekolah ni,kemudian blh link terus dengan web sekolah….ape yang penting? kerjasama dari semua pihak…

ye saya, ibnu muez abang saya.

31 12 2010
nazri

yupp .. sy sokog if web nie byk kn ttg aktviti studnt2 … :)

4 10 2009
HAMIDUN BIN HANIF

Assalamua’laikum,

Ust, Saya ingin mencadangkan agar pakaian seragam baju melayu pada hari jumaat disertakan ‘Kain Sampin’ khas yang melambangkan identiti SAMMPS. Sampin sekarang macam budak sekolah rendah KAFA je.

1 12 2009
ust gos

salam, saya mewakili pihak sekolah mengucapkan jutaan terima kasih atas cadangan yang diberikan…insyaAllah saya akan ajukan kepada pihak pentadbiran

19 11 2009
nur hidayah bt zakaria

salam.saya,nak tanya..macam mane step nak apply SAM mUhammadiah ni?
boleh tak bagi flow step nya?

19 11 2009
nur hidayah bt zakaria

salam.macam mana nak mohon utk masuk ke SAM MUHAMMADIAh?
boleh bagi flow die tak?

22 11 2009
sammps

Kepada Pn. Nur Hidayah Zakaria ,
Puan bolehlah membaca artikel yang terbaru Admin dah tulis dah…Kemasukan Pelajar Ting 1 Tahun 2010.

Kemasukan Pelajar Ting 4 tahun 2010, wajib lulus PAI & Bahasa Arab Komunikasi. Tak lulus ke dua-dua kertas itu dalam PMR 2009, bermakna tiada peluang belajar lagi di SAM Muhammadiah. Walaubagaimana pun tuan/puan bolehlah menyengolahkan anak tuan/puan di mana-mana sekolah harian biasa.
Harap jangan sedih.

Kemasukan Pelajar Ting. 6 bawah Tahun 2010 pula mesti lulus SMA (sijil menengah agama tahun 2008 ) dan BAT SPM 2009. Tak lulus BAT macam mana nak ambil STAM 2010.

6 Bawah STAM 2010 akan dibuka 2 kelas sahaja.

27 01 2010
Asri

Suka saya mencadangkan kepada saudara Nizam untuk turut sama mewar-warkan web sekolah ini kepada mana-mana ex-student yang diketahui masih wujud.

InsyaAllah web ini juga akan saya link pd facebook saya ASAP.

2 02 2010
sammps

En Rahmat bin Satiman tu dah pindah sekolah ren agama integrasi pada tahun 2007 kalau tak silap saya lah. Dia dah kahwin dengan Cikgu Fadzilah Saat juga dari SAM Muhammadiah. Oh ya ! Lupa nak bagi tahu sek. ren. agama ni terletak bersebelahan dengan SAM muhammadiah la….
TQ

14 04 2010
Hj Ghazali

Assalamualaikum, Tn hj minta tolong tambah sikit maklumat pada gambar header:

. Ini yang sudah dipersetujui dalam bengkel portal baru-baru ini. MAAF dan TQ

Contoh aje ye lihat header kawan kita

http://skparitbaharu.blogspot.com/

3 09 2010
Hj Ghazali Ismail

Tahniah.
1. tambahkan logo sekolah.
2. guna email rasmi sekolah
tq

3 09 2010
Hj Ghazali Ismail

Assalamualaikum,
Tuan Pengetua dan GPB, berkaitan dengan perkara penyelenggaraan peralatan ict sekolah tolong rujuk ke laman web BTPNS :

http://btpnsel.edu.my/main/2010/09/selenggara-ict-dan-projek-lan/

sekian terima kasih

8 09 2010
Farizal Bin Mohd Lazim

Salam…

Saya guru baru Bahasa Arab dari SMA Ad-Diniah Kg Lalang Perak. Saya sangat berminat dengan program2 bahasa arab yg telah dianjurkan oleh sekolah tuan terutamanya program Mughamarah Lughah Arabiyah. Bolehkah pihak tuan berkongsi pengalaman dengan berkongsi kertas kerja lengkap untuk program2 bahasa arab tersebut. Saya amat berharat pihat tuan dapat menyebarluaskan pelaksanaan program2 bahasa arab tersebut. Pihak tuan boleh mengirimnya ke e-mail saya haikalfaris@gmail.com syukran dan terima kasih.

18 09 2010
aniss

salam
mcm mne nk daftar…
am muhammadiah untuk perempuan jugak ker??
bleh x bdak ting.1 masuk??
wassalam

4 12 2010
nana rozali

Assalamualaikum…
saya mewakili semua pelajar ting.3 ingin bertanya berkenaan tarikh mengambil keputusan PMR..
semua keliru sama ada sebelum,pada atau selepas Hari Krismas..semua tak pasti tarikh sebenar ambil keputusan..
harap dapat memberi tarikh yang sebenar..semua pelajar PMR nampaknya seperti tidak sabar dan insya-Allah kami mendapat keputusan dengan lulus dan cemerlang..mohon doa serta ampun kepada seluruh warga SAMMPS daripada semua pelajar PMR 2010..

4 12 2010
sammps

Waalaikum salam…Nana Rozali !
Untuk kepastian tarikh pengambilan result peperiksaan PMR 2010, sila berhubung dengan Pn. Khodijah binti Dardi PK 1 Akademik.
Dia boleh jawab soalan ni…
Pastikan anda telah menjelaskan yuran sekolah, asrama dan PIBG.
Mereka yang belum menjelaskan sebarang yuran, result PMR 2010 boleh digantung

5 12 2010
mohd izam mohd asnan

Assalammualaikum, Tua,
saya seperti nama atas ingin mengetahui bagaimana caranya utk.memohon SEMMPS. utk.anak saya bagi sesi 2011 tingkatan satu. sekarang ini sedang menunggu keputusan dari JAIS samada dapat atau tidak.Anak lelaki.
keputusan- UPSR 2010 – 3A,2B . PSRA -85.5%

Sekian Terima Kasih

Wassalam. Drpd. Izam- 012-3223949

6 12 2010
sammps

Waalaikum salam… Kepada En Mohd Izam yang dihormati…
Kemasukan pelajar baru ting 1 ke SAM Muhammadiah Pekan Sabak adalah ditentukan oleh JAIS Shah Alam. Sekolah ini hanya terima pelajar sahaja.
Untuk senarai nama pelajar dari Daerah Sabak Bernam dah saya uploadkan dalam website ini.
Senarai nama dari Daerah Gombak & Petaling belum sampai lagi sampai ke sekolah ini.
Saya kira ibubapa masing-masing sudah dapat surat tawaran tersebut.
Kalau nama anak tuan tidak tersenarai atau tercicir harap segera berhubung dengan pejabat agama daerah masing-masing Bahagian Pendidikan Islam. Jumpalah Ketuanya.
Bawa slip peperiksaan UPSR & PRSA salinan yang disahkan untuk diproses lagi.
En Mohd Izam tak perlu datang ke sekolah kerana pihak kami (pentadbiran & guru-guru) tak ada kuasa langsung mendaftarkan anak-anak tuan/puan kemasukan sekolah ini. JAIS yang berkuasa 100 %
Keputusan periksa anak lelaki En Mohd Izam sangat baik. tahniah !
Pada perkiraan saya sangat layak.
Perjuangkanlah sampai dapat.Amiiiin…!

23 12 2010
marina

Assalamualaikum. Ustaz, macamana nak buat rayuan tingkatan satu yang namanya tidak tersenarai. Adakah rayuan dikemukakan terus ke sekolah atau ke pejabat agama daerah selepas 2.1.11? Anak saya memperolehi 3A IB IC & 84.4%

24 12 2010
MARINA

ASSALAMUALAIKUM. Ustaz anak saya nurul syakirah telah mendapat 3A1B1C dan 84.4%. Kami telah memohon untuk ke SAM Muhammadiah. Tetapi PAID Sabak Bernam memaklumkan semua permohonan dari luar daerah untuk dua sekolah Batu 1 dan Batu 38 tidak diperoses kerana telah penuh. Mereka mencadangkan kami memohon semula selepas pendaftaran 2/1/2010. Adakah kami perlu terus menelefon sekolah atau PAID bagi mengetahui kekosongan?

30 12 2010
Zahratol 'Amani

Assalamualaikum.
Saya adalah ibu kepada salah seorang pelajar perempuan tingkatan 1 tahun 2011 iaitu “Aliana binti Mohd. Murtadza”.Saya dapati bahawa sekolah ini telah mengeja nama anak saya dengan salah iaitu “ALAINA BINTI MOHD MURTADZA” pada “SENARAI NAMA PELAJAR TING 1 TAHUN 2011 PPAID GOMBAK KE SAM MUHAMMADIAH” di dalam web sekolah ini. Diharap sekolah dapat membetulkan kesilapan agar perkara seperti ini tidak berulang lagi.
Sekian, terima kasih.
Wassalam

2 02 2011
siti ashah bt mohd arsad

salam us goz.,apa khabar sekarang?masih jadi ketua warden lagi ke?saya tetiba rindu kat sekolah…

13 02 2011
MASHITAH

ASSALAMMUAIKUM boleh saya tahu ,bagaimana nak cari maklumat tentang bekas murid yang lama,ada tak sebarang maklumat yang sekolah perolei.

22 02 2011
Yuhanis bte Yussof

Assalamualaikum ustaz,
Saya ibu kepada Syakir Jafni bin Shahrul Azman. apakah kelayakan memasuki sek berasrama ini?

23 05 2011
sammps

Kelayakan kemasukan ke asrama ini mestilah sekurang-kurangnya 3A 2B pada UPSR dan Jaiyid Jiddan pada PSRA

TQ

23 05 2011
sammps

Ustaz Gos Hafiz dah tak jadi Ketua Warden lagi, tapi masih jadi warden.
Sekarang Ketua Warden baru ialah Ustaz Ramlan bin Hassan.

TQ

22 11 2011
pn.siti syahrul hj muhamad

assalamualaikum..macam mana nak apply masuk ke sekolah ini bg sessi 2012?

22 11 2011
sammps

Waalaikum Salam Pn Siti Syahrul!
Untuk penempatan ke SAM Muhammadiah (sekolah ini):
1. Sila isi borang permohonan ke Ting 1 di Pej. Agama Islam Daerah masing-masing.
2. Bawa salinan photostat Sijil-sijil UPSR & SPRA yg di sahkan oleh Guru Besar sekolah anak puan belajar.
3. Syarat utama kelulusan mestilah sekurang-kurangnya 3A 2B (UPSR) Jaiyyid Jiddan (SPRA)
4. Keutamaan akan diberikan kpd mereka yang hantar borang permohonan cepat sebab pegawai pendidikan isi (key-in) tempat mengikut kekosongan.
Selebihnya, rajin-rajinlah menalipon pegawai pendidikan Pejabat Agama Islam Daerah masing-masing apa keputusannya.
Kalau tak berjaya, sila segera buat surat rayuan beserta surat sokongan mana-mana pihak berwajib.

Sekian, terima kasih.

12 03 2012
anahana

salam..saya nak tanye… di sekolah ini ada menawarkan stpm?

15 06 2012
ziyana

assalamualaikum….
saya yana…nak bertanya sedikit…
bagaimana saya boleh berhubung dengan pihak dari Madrasah Muhammadiyyah Batu 40 Sabak Bernam??…
saya amat menghargai jasa baik tuan / puan..
terima kasih….

2 10 2012
farah safura binti mahmud

salam alaik..subhanallah sudah lama rasanya tinggalkan sam muhammadiah bt 40..sekarang nama pun dh bertukar..smga adik adik sume blajar rajin rajin dan sy harap pihak pentadbiran sekolah bole lah jemput bekas pelajar mcm sy ni utk sebarang aktiviti.

2 10 2012
farah safura binti mahmud

saya merupakan bekas pelajar sam muhammadiah bt 40 pmr 2003..masih ingat lg guru syarahan sy cikgu rohani..guru nasyid sy cikgu rafeah..warden warden yg hebat dan yg tetap dikenang utk budak nakal mcm sy iaitu,cikgu suhaimi..dan sume cikgu yg lain.hehe..atas teguran cikgu cikgi sume sy bertekad utk menjadi lebih baik. doakan sy dlm research phd sy..dan doa sy utk cikgu sume smga dibawah lembayung Allah selalu..

7 12 2012
mohd azmi

apakah syarat kelayakan memasuki sekolah SAMM ini bg pelajar perempuan thn 2013.dn bgaimana cara memohon ke sekolah ini..?

6 07 2013
syahira yahya

boleh saya bertanya .. adakah sekolah ini pembelajarannya aliran biasa atau aliran agama ? (untuk tahun 2014) .. syarat kemasukannya?? …Give the answer a soon as posible

12 07 2013
sammps

sekolah ini menyediakan kedua dua aliran..pelajar akan belajar mengikut sukatan kementerian pelajaran dan aliran agama akan mengikut sukatan JAIS (Al-azhari)

18 07 2013
haika

Assalamualaikum..
maaf tumpang tanya, kalau nak mohon jadi tenaga pengajar di sini atau di mana2 sekolah sprti ini (sek agama bantuan kerajaan), perlu mohon dari mana?dari pihak sekolah atau PAID? atau mana? terima kasih atas perhatian dan maklumat.

8 10 2013
ASRAMA SAMMPS

Untuk jadi guru di SABK:
1. Sila ke JAIS di Shah Alam, jumpa pegawai Bahagian Pendidikan Islam. Mohon guru kontrak JAIS (Agama)
2. atau sila ke Bahagian Pendidikan Islam Cyber jaya, KPM. Isi borang guru INTREM.
TQ

23 09 2013
Nur Raihan Zakaria

Salam…bole sy tanya..kalo ade adik saya dr kedah,sekarang dia di tingkatan dua di sekolah agama di kedah dan ingin mohon untuk masuk ke tingkatan 3 di SAMMPS. bole ke?

8 10 2013
ASRAMA SAMMPS

Boleh…mana-mana SABK Negeri Kedah tukar ke mana-mana SABK Negeri Selangor.
Sila ke Sektor Pendidikan Islam, JPN Kedah isi borang pertukaran ke SABK Sel.
Bawa borang pertukaran itu ke Sektor Pendidikan Islam, JPN Sel.
Jumpa pegawai meja :
Ustaz Hisamuddin bin Ahmad.
Penolong Pengarah Pengurusan SMKA
Phone : 03-5510 1204
Sila call dulu sebelum datang pejabat, takut dia keluar memantau sekolah.

7 10 2013
Husband Steady

assalamualaikum.. sekiranya nak masuk sekolah ni untuk tigkatan 4. hanya ada PAI sahaja.. arab komunikasi x ambil boleh di terima x?

8 10 2013
ASRAMA SAMMPS

Maaf! tak boleh masuk / daftar ke Ting 4 SABK Selangor. Syarat2 yang dibuat oleh JAIS Bahagian Pendidikan Islam : Mesti lulus MP Bahasa Arab Komunikasi & PAI.
TQ
Admin

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 834 other followers

%d bloggers like this: